Министърът на отбраната Тодор Тагарев коментира новината, че Москва спира доставката

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев коментира новината, че Москва спира доставката
Коментари Харесай

Военният министър: Русия преследва своите интереси с всички възможни средства

Министърът на защитата Тодор Тагарев разяснява новината, че Москва стопира доставката на аварийни елементи за военна техника за неприятелски страни, в това число и за България. Според Тагарев случаите, в които български предприятия работят по руски лицензи са единични, и решението няма да се отрази на военната ни индустрия.

България не е признала и няма да признае претенциите на Москва,че предприятия у нас  работят с съветски лицензи за ремонт на военна техника, безапелационен беше министърът на защитата. 

 
Има единични случаи, в които наши предприятия работят по сходни лицензи. Русия има доста по-големи искания, които не са приети от българската страна и няма и да бъдат. В тези единични случаи нашите предприятия търсят различни източници на ноу-хау и технологии.
Тодор Тагарев - министър на защитата

Министър Тагарев разяснява и предупредителния огън по транспортен съд в Черно море. Той видя в това опит съветската държава да предотврати износа на зърно. 

 
До обстановката в Черно море докара нападателната политика на Русия, която започна широкомащабната война против Украйна през февруари месец предходната година. Тя преследва своите ползи с всички вероятни средства. Включително с потребление на кораби от военноморските ѝ сили, с цел да предотврати износа на зърно.
Тодор Тагарев - министър на защитата

Според Тагарев на този стадий действителна заплаха за нашата страна няма. Има обаче опасности, които се следят непрекъснато и се анализират. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР